köszöntelek a Korrekt információk az egészség megőrzéshez közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Korrekt információk az egészség megőrzéshez vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
köszöntelek a Korrekt információk az egészség megőrzéshez közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Korrekt információk az egészség megőrzéshez vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
köszöntelek a Korrekt információk az egészség megőrzéshez közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Korrekt információk az egészség megőrzéshez vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
köszöntelek a Korrekt információk az egészség megőrzéshez közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Korrekt információk az egészség megőrzéshez vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók: Egy 18 literes edényhez kell:
13 kg káposzta (lehetőleg frissen gyalulva, hogy levet engedjen később)
1 csomag babérlevél
1/4 kg só
birsalma vagy körte
A kövekező rétegeket tegyük egymásra:
A káposztát vékonyra szeleteljük, ököllel megdöngöljük rétegenként és sóval meghintjük, néhány szelet birset vagy körtét ráteszünk kevés babérlevéllel a tetején. Ezután folytatom a rétegek ráhelyezését, amíg van alapanyagunk. Tehetünk bele jonatán almát is egészben.
A káposzta tetejére egy nagy nylonzacskó vizet teszek nehezéknek. Ezután réteszem az edény tetejét hermetikusan lezárva. Ha kerámia edényben savanyítok, akkor a karimájában mindig kell víznek lenni, hogy lezárja levegő nélkül a savanyítandó káposztát.
Egy hét után megnézzük, ha kell a káposztán lévő vízből egy keveset levehetünk, ill. ha nem engedett elég levet, akkor vízzel pótolhatjuk, és a tetőt légmentesen visszazárjuk.
5-10 0C fokos helységben tároljuk készítés közben is. Három hét múlva fogyasztható (vagy akár hamarabb is). Remek babos káposzta készíthető belőle, illetve szejtános savanyú káposzta.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
savanyú káposzta