köszöntelek a Korrekt információk az egészség megőrzéshez közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Korrekt információk az egészség megőrzéshez vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
köszöntelek a Korrekt információk az egészség megőrzéshez közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Korrekt információk az egészség megőrzéshez vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
köszöntelek a Korrekt információk az egészség megőrzéshez közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Korrekt információk az egészség megőrzéshez vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
köszöntelek a Korrekt információk az egészség megőrzéshez közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Korrekt információk az egészség megőrzéshez vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Makrobiotikus csicsókás görhöny tofu tejföllel, gyors jégcsapretek és sárgarépa savanyúval - egészséges módon
A csicsókás görhönyhöz:
1 kg csicsóka hámozva és reszelve, (lehet felesben keverni télen reszelt sütőtökkel nyáron reszelt sárgarépával és kevés vékonyra vágott póréhagymával vagy újhagymával)
1 nagyobb vöröshagyma apróra vágva
15 dkg teljes kiőrlésű búza vagy fehér tönkölybúza liszt, vagy durum liszt
tengeri só ízlés és állapot szerint
a tepsi kikenéséhez pirított szezám olaj (vagy hidegen sajtolt napraforgó vagy olíva olaj)
Az előkészített hozzávalókat összekeverjük, a tepsit kikenjük olajjal és pirosra sütjük benne a lepényt, majd kockára vágva tálaljuk tofu tejföllel megöntözve, friss jégcsapretek és sárgarépa savanyúval, amelyik segít megemészteni az olajat.
A fokhagymás tofu tejföl öntethez:
1 bio tofu tömb natúr (30 dkg) felkockázva és rövid időre kevés forrásban lévő vízbe téve és 3 evőkanál a forralt vízből
kevés tengeri só
1 teáskanál olíva vagy nyers szezám olaj
2 gerezd fokhagyma
A hozzávalókat egy keverő tálba tesszük, majd a merülő mixerrel simára keverjük.
A gyors sárgarépa és jégcsapretek savanyúhoz:
½ csésze jégcsapretek mosva, hámozva gyufaszálnyi csíkokra vágva
½ csésze sárgarépa mosva, hámozva gyufaszálnyi csíkokra vágva
1 mokkáskanál tengeri só
A gyors sárgarépa és jégcsapretek savanyúhoz az előkésztett jégcsapretket zöldségprésbe helyezzük, rászórjuk a só felét, elrendezzük rajta a sárgarépát, amit a maradék sóval meghintünk. Rátesszük a zöldségprés feledét és addig csavarjuk, amíg a teteje nyomni kezdi a sós zöldséget. Ha nincs zöldségprésünk, akkor egy kerámia tálkába tesszük a zöldséget, a tetejére egy beleillő lefelé fordított lapos tányért rakunk, erre pedig nehezékként vízzel telt, lezárt befőttes üveget. A só és a préselés hatására elindul az erjedés. Már 20 perc múlva
tálalhatjuk. Fedeles üvegben hűtőben tárolható 3 napig. Ha sósnak éreznénk, kimoshatjuk fogyasztás előtt, vagy kevesebb sót használjunk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!